fbpx

Mindfulness

Door Marleen
Niveau
Beginners en gevorderden
Les uur
Woensdag 20:00 tot 21:00

Mindfulness

Kortgezegd betekent mindfulness met bewuste en zorgzame aandacht leven in het huidige moment. Dit huidige moment kan bestaan uit jouw gedrag, gevoelens en gedachten, of de omgeving waar je op een vriendelijke manier naar leert kijken. Door je aandacht te trainen en mogelijke oordelen die hierbij komen te observeren, leer je bewustere keuzes maken. Je gaat namelijk minder af op de automatische piloot. Je raakt onder andere bewust van de signalen die jouw lichaam aangeeft, leert patronen in jouw gedrag herkennen en ervaart meer ruimte om te reageren zoals je eigenlijk wilt. Het vergt wat oefening maar je krijgt er ook veel voor terug.

Door mindfulness toe te passen leer je behulpzamer met je emoties en gedachten omgaan. In plaats van ze wegduwen of bekritiseren leer je er rustig naar kijken. Dit kan enorm veel schelen. Misschien is dit moeilijk om te geloven- en juist daarom is het ook zo belangrijk om mindfulness vooral te doen. Dan pas ervaar je wat mindfulness is. Misschien ondervind je veel stress, sta je vaak onder druk of ben je simpelweg nieuwsgierig naar meer rust in je leven. Mindfulness kan hierbij helpen en een basis leggen voor een leven dat beter bij je past.

Mindfulness draait niet alleen om meer rust en overzicht, het draait ook om het opmerken en waarderen van de kleine momenten. Zo kan een ochtendwandeling of een goede kop koffie voor werk ook een vorm van mindfulness zijn. Het beleven van dit soort waardevolle momenten met volle aandacht zorgt ervoor dat je daadwerkelijk energie haalt uit de korte momenten die je soms hebt.

Hoe ziet een les eruit?
Iedere woensdagavond creëren we voor jou een gelegenheid om mindfulness te oefenen. We starten de les met een introductie, bijvoorbeeld in de vorm van een thema, gedicht of kort verhaal. Vervolgens oefenen we met een of meerdere mindfulness meditatieoefeningen en bestaat er ruimte om hierin ervaringen uit te wisselen.

De mindfulness oefenavonden zijn voor iedereen! Misschien is dit je eerste kennismaking met mindfulness? Of heb je bijvoorbeeld al eens een 8-weekse mindfulness training gevolgd? De woensdagavond is een moment om samen te oefenen en inspiratie op te doen.

 
 
Tarieven:

Losse les: €14,50
Rittenkaart (10): €130,-
Abonnement (8x per maand): €95,-
Abonnement onbeperkt: €110,-

 

Instructeur