fbpx

Diana Moeliker

Biografie

Diana Moeliker

Reiki, frequentie healing, kunstcoach

Geboren en opgegroeid in Leiden in 1969. Als kind schilderde ik al samen met mijn opa in de Lakenhal. Mijn schetsboek was altijd bij me, waar ik ook ging, en ik kon er uren in doorbrengen. Als kind had ik vaak spirituele ervaringen, en tekenen was een manier om die gedachten te uiten. Op school kreeg ik opdrachten voor portretten, wat later uitgroeide tot een soort thuisportretservice tijdens mijn tienerjaren, waarbij ik veel vrienden en familie heb mogen portretteren.

Maar wat me nog meer intrigeerde, was moderne kunst. Vanaf mijn 20e begon ik kunst te verzamelen en veranderde ik mijn eigen werk. Ik heb verschillende carrièrepaden bewandeld, maar mijn passie voor creëren is nooit verdwenen. Tijdens die periode werd mijn spiritualiteit naar de achtergrond gedrongen omdat mijn ideeën, verhalen of theorieën vaak als vreemd werden beschouwd. En daarnaast een druk gezin met drie kinderen.

Na het afronden van verschillende opleidingen ben ik in 1988 begonnen als geologisch tekenaar en heb ik dit beroep uitgeoefend bij TNO tot 2002. In mijn vrije tijd volgde ik een vijfjarige opleiding aan de kunstacademie Leiden/Haarlem en begon ik zijdelings als kunstenaar in de Haagweg 4. Ik heb vele werken gecreëerd, verkocht en openbare kunstwerken tot stand gebracht.

Daarnaast heb ik verschillende andere taken en opleidingen vervuld, zoals grafisch vormgever, activiteitenbegeleiding voor dementerende ouderen, directiesecretaresse, cultureel coördinator (opleiding aan de HS), galeriehouder en ben ik nu eigenaar van Galerie Café Leidse Lente en Leiden Verlicht. Hierdoor heb ik een schat aan mooie ervaringen opgedaan die ik graag wil delen.

Mede door de coronaperiode, waarbij ik veel inzichten kreeg dat het beleid niet klopte en er zoveel leed werd veroorzaakt, en dat mensen vaak liefde tekortkwamen, opende bij mij weer een luikje dat ik was vergeten – waarom ik hier ben. Ik weigerde mee te doen aan het uitsluiten van mensen.

Zo begon ik Leiden Verlicht binnen Leidse Lente, een bewustzijnscentrum met yoga, mindfulness, meditaties en een kristalshop met lieve, mooie en gezonde cadeauartikelen. En begon ik mijn eigen praktijk te creëren.

In mijn leven en loopbaan is creëren, eerlijkheid, vriendelijkheid, onvoorwaardelijkheid en zo min mogelijk oordelen altijd een rode draad geweest.

In 2022 begon ik als coach om kunstenaars iets waardevols mee te geven, zodat ze een prachtige en geweldige ervaring kunnen beleven en in zichzelf en hun talent kunnen geloven. Het bedenken en creëren van kunst vanuit je hart is wat telt. Blijf trouw aan jezelf, geniet en vooral, heb plezier in wat je doet.

Maar iets in mij vertelde dat er een hoger doel voor mij in het verschiet lag. Ik ben gestart met de opleiding Reiki, en dat voelde als thuiskomen, alsof er een lichtje binnenin mij werd aangestoken.

Als kind sprak ik al over zelfhelend vermogen. Door mijn hele leven heen loopt er een rode draad waarbij ik al vaak mijn handen gebruik om pijn te verlichten bij vrienden en familie en mijzelf. Enkele jaren geleden maakte ik voor het eerst echt kennis met energetisch werk en besefte ik dat er veel meer mogelijk was dan ik ooit had gedacht.

In de afgelopen jaren heb ik vooral aan mijn eigen genezingsproces gewerkt en heb ik veel waardevolle en bijzondere ervaringen opgedaan. Verbonden met het universum, met alles om me heen, maar vooral met mezelf. En ik wil anderen hierbij helpen.

Skills

Reiki85%
Kunstcoaching80%
Ondernemerschap85%
Natuurlijk leiderschap95%
Creativiteit80%

Contact Info

Telefoon : 06 28 666 318
Email : info@leidenverlicht.nl