fbpx

Saskia van den Burg

Saskia van den Burg / Suba Lessen

Saskia van den Burg

Suba beweegconcert

Over Saskia

Graag inspireer en motiveer ik je om bewegend bewust te worden.
Bewegen in de ruime zin van het woord. Fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Ik bied je een vertrouwde ruimte met persoonlijke aandacht, waarin jouw behoefte centraal staat.

Ontzettend leuk dat je interesse toont voor mijn lessen en activiteiten. Ik hoop je te ontmoeten en je op een fijne manier in beweging te brengen. Op wat voor manier dan ook en met wat er dan ook speelt. Voor alles is een oplossing of aanpassing. In mijn lessen zijn deelnemers met verschillende leeftijd, achtergrond en ieder benut haar of zijn eigen mogelijkheden. Ik ben de Do-In Yoga opleiding gestart in 2012 bij Claudia Heijdel en behaalde in 2013 en 2015 diploma’s. Sinds de start van de opleiding ben ik begonnen met dagelijks elke ochtend te trainen. Inmiddels een onmisbaar element aan het begin van mijn dag. Deze continuïteit en regelmaat geeft structuur en zorgt ervoor elke dag zonder haast of stress te beginnen. Het lichaam is soepeler geworden en de energie kan vrijelijk stromen. Tevens benut ik deze dagelijkse training voor de voorbereiding van mijn lessen. Ik probeer uit, overdenk en vorm de lessen. Ik volg vele bijscholingen en workshops. Een aantal jaar getraind in een daoïstische vrouwencirkel. Een prachtige manier om te leren, te delen en elkaar te steunen. Zoveel vrouwen, zoveel topics, veel herkenbaar en zo weet je dat je nooit alleen staat. Do-In Yoga heeft mij ondersteund in mijn proces van bewustwording en verdieping van de oosterse levenskunst en zienswijze.

Na een aantal verkennende modules en workshops te hebben gevolgd bij Carsten Dohnke besluit ik in 2020 de jaartraining ‘The Art of Living’ te gaan volgen onder leiding van Carsten Dohnke en Dewi Dewaele.

Het is best lastig in woorden te omvatten wat de afgelopen tien jaar me heeft gebracht. Ik merk dat ik veel beter met situaties om kan gaan, mijn lichaam veel beter aanvoel om bijtijds bij te sturen en niet overbelast te raken. Ik dacht mijn lichaam te kennen door de jarenlange beoefening van dans- en bewegingsvormen, en met name de afgelopen dertig jaar intensief beoefenen van West-Afrikaanse dans. Qi Gong heeft me echter van binnenuit laten voelen hoe beweging werkelijk tot stand komt.

Overweldigende emoties die me eerder in mijn leven konden belemmeren of uit het veld slaan, kan ik relativeren en tot rust brengen. Ik sta beter in mijn kracht en laat me minder snel uit evenwicht brengen. Natuurlijk gebeurt dit nog steeds maar ik hervind mijn balans sneller. Mijn gedachten, die alle kanten op kunnen gaan, zijn er nog steeds, maar ook hierin kan ik bepalen er aandacht aan te geven of niet. Ik voel me veel dichter bij de natuur staan en verbindt met hemel en aarde, die de mannelijke en vrouwelijke krachten vertegenwoordigen. Oude angsten voor afwijzing, eenzaamheid of verdriet kan ik erkennen en ruimte geven er te mogen zijn zonder in een slachtoffer rol terecht te komen (waarom overkomt mij dit). Ik voel mij een volwaardig mens, durf verantwoordelijkheid te nemen en consequenties te aanvaarden. De essentie van het leven en wat je te doen hebt, wordt steeds duidelijker. Wat heb je werkelijk nodig? Dan blijkt dit voor mij vooral onvoorwaardelijke (de universele) liefde, vertrouwen en veiligheid te omvatten. Er voor de ander zijn, de controle loslaten en in contact blijven met de basis van het leven, onze aarde, ons lichaam diep verbonden met de ziel.

Ik ben niet mijn emoties, ik ben niet mijn gedachten. Ik ben.

Contact Info

Telefoon : 071 737 0473
Email : info@leidenverlicht.nl